Previdno očistite tla iz ploščic s preprostimi čistilnimi tehnikami, zaradi katerih bodo ploščice in fugirna masa bleščeče čista. Spoznajte izzive, s katerimi se boste srečevali pri čiščenju, kako očistiti keramične talne obloge in najboljšo rešitev za čiščenje talnih ploščic za preprosto in hitrejše čiščenje.

Večina ljudi obožuje talne ploščice zaradi njihove vzdržljivosti in lepote. Da pa ohranimo to lepoto, moramo vedeti, kako jih pravilno očistiti. Ker ima večina porcelanastih in keramičnih ploščic neprebojno in trpežno površino, so tovrstna tla vedno enostavna za čiščenje. Mikrobi, tekočine, umazanija in voda se zlahka odstranijo, saj jih ploščice ne morejo absorbirati. Ko je čas za čiščenje, poskrbite, da boste uporabili pravilno tehniko za vrsto ploščic, ki jih imate. Spodaj je vodnik najboljših načinov za čiščenje talnih ploščic, ne glede na materiale.

Osnove

Talne ploščice so izdelane iz različnih materialov (kovina, kamen, glina, kremen in teraco). Vsaka talna obloga ima edinstvene lastnosti, odvisno od uporabljenega materiala. Obstajata dve pogosti vrsti talnih ploščic: keramika in naravni kamen. Keramične ploščice so izdelane iz gline, ki je izdelana v kalupu. Te ploščice delimo na porcelanaste in neporcelanaste; prva je narejena iz gline in mineralov ter 50 % peska ali belega prahu.

Po drugi strani pa je neporcelan tradicionalna keramična ploščica iz rdeče, bele ali rjave gline in drugih mineralov. Talne obloge iz naravnega kamna so izdelane iz naravnih materialov – kamnov, kot so marmor, apnenec, skrilavec in granit.

Čiščenje talnih ploščic je zahtevna naloga. Lokacija tal igra ključno vlogo pri nalogi vzdrževanja; bližje kot so tla vhodu, več umazanije in ostankov se bo nabralo. To bi pomenilo večjo obrabo in potrebno bo redno čiščenje. Večina ploščic ujame tudi vodo, umazanijo in druge ostanke. To pomeni, da bo za vzdrževanje čistoče potrebno zadostno število lovilcev vode in umazanije.

Kako očistiti tla iz keramičnih ali porcelanastih ploščic?

Keramične ali porcelanaste ploščice so priljubljene opcija zaradi svoje vzdržljivosti. Toda tako kot druge ploščice potrebujejo čiščenje in nego. Tukaj je postopek, kako.

1. korak: Odstranite ostanke

Posesajte ali pometite tla, da odstranite ostanke. Keramične ali porcelanaste ploščice morda ne pritegnejo umazanije, lahko pa pesek in pesek naredi površine neprijetne in neudobne za čiščenje.

2. korak: Izberite pravo krpo za čiščenje

Porcelanska tla čistite s čisto vodo in blagim detergentom. Namesto gobe za brisanje je treba uporabiti krpo. Krpe so najboljše za čiščenje, saj odstranijo umazano vodo iz fug in pustijo tla skoraj takoj suha. Med čiščenjem poskrbite, da pogosto menjate vodo.

3. korak: Pazite na madeže na tleh

Ko končate s čiščenjem, poglejte, ali je kje vidna razbarvanost ali motnost, in ugotovite vzrok za madež. Razmislite o ustreznem čistilu za identificirani madež.

4. korak: Odstranite ostanke mila

Če po čiščenju na tleh opazite motnost, je naslednji korak, da odstranite ostanke mila. Za odstranitev uporabite neabrazivno univerzalno čistilo. Druga možnost je, da uporabite domače čistilo z blago kislino, kot je svež limonin sok.

5. korak: Posušite ploščice

Če se keramične ali porcelanske talne ploščice posušijo na zraku, lahko voda tvori vodne madeže. Temu se morate izogniti tako, da po končanem čiščenju tla posušite s čisto krpo, ki ne pušča vlaken.

Kako obrisati ploščice?

Preden začnete, morate čistilno sredstvo preizkusiti na delu ploščice, da preprečite razbarvanje ali poškodbe talne obloge. Medtem ko je za različne ploščice potrebno različna čiščenje, osnovna metoda čiščenja ostaja enaka. Tukaj je opisano, kako globinsko očistite ploščice in fugirno maso.

Odstranite umazanijo in prah: Vzemite metlo in smetnjak, da pometete tla. Druga možnost je, da za čiščenje uporabite sesalnik z mehko krtačo s ščetinami.

Vzemite čistilno raztopino: V topli vodi razredčite čistilo za ploščice. Izbrana čistilna raztopina mora biti odvisna od vrste talnih ploščic. Pri prodajalcu čistilnih sredstev ali proizvajalcu talne obloge preverite, ali je rešitev priporočljiva za vaša tla.

Obrišite ploščice: Za najboljše rezultate čiščenja uporabite krpo ali krpo iz jemsovih kock. Ko krpo potopite v vodo, iztisnite odvečno vodo. Mop ne sme biti moker, ker se bo težko posušil. Pri čiščenju bodite temeljiti in ne prezrite zataknjenih madežev.

Zamenjajte vodo: Čiščenje ploščic z umazano vodo lahko za seboj pusti grde lise. Redno odlivajte staro vodo, ko postane motna, in jo zamenjajte s čisto.

Posušite ploščice: Ko končate s pranjem, tla posušite s krpo iz mikrovlaken. To bo pomagalo preprečiti vodne lise.

Odstranite ostanke mila: Če želite imeti sijoča ​​tla lepega videza, morate odstraniti ostanke mila. Če so tla po čiščenju motna, jih hitro očistite z univerzalnim čistilom. Čistilo mora biti neabrazivno in združljivo z vrsto ploščice. Še enkrat posušite tla s krpo iz mikrovlaken.

Očistite fugirno maso: Kot zadnji postopek čiščenja odstranite umazanijo, ki se morda skriva na linijah fugirne mase. Čiščenje fugirne mase ne zahteva ves čas pozornosti, čeprav je občasno brisanje skrivnost glaziranih talnih ploščic. Fugirna masa običajno absorbira madeže in maščobo, zato se morate med čiščenjem bolj potruditi, da ostane čista.

Za boljše čiščenje fugirne mase naredite pasto iz vode in sode bikarbone ter jo nanesite na fugirno maso. Zdrgnite bet in pustite čez noč. Naslednje jutro s trdo najlonsko krtačo očistite fugirno maso. Ta postopek ponavljajte, dokler fugirna masa ne postane čista in ohrani prvotno barvo. Če ima fugirna masa trdovratne madeže, uporabite tesnilo na osnovi silikona.

Nasveti za čiščenje talnih ploščic

Tukaj je nekaj nasvetov, kako očistiti keramična tla.

Redno čistite: Ko redno čistite ploščice, postane postopek čiščenja lažji. Ne dovolite, da tla postanejo »projekt«. Redno čistite, da bo videz odličen. Pravzaprav je potrebno pogosto pometati, da preprečimo, da bi pesek na ploščicah ustvaril motno glazuro. Vsaj enkrat na teden pometite ali posesajte tla s sesalnikom z mehkimi ščetinami. V kotih uporabite ročno metlo in smetnjak, da odstranite skriti prah ali ostanke. Tla iz kuhinjskih ploščic je treba mokro očistiti vsaj enkrat na teden, medtem ko je treba tla iz ploščic v kopalnici očistiti vsaj dvakrat na teden, ker se na tem območju nahajajo mikrobi.

Najprej odstranite prah in ostanke: Pred brisanjem morate s tal odstraniti drobtine, ostanke in drugo umazanijo. To lahko storite s sesanjem ali pometanjem.

Obrišite ploščico z zadnje strani: ocenite hišo in sledite vzorcu čiščenja, ki bo zagotovil, da se brisanje konča pri izhodu.

Uporabite krpo za brisanje gamsa ali krpo: v nasprotju s krpo za brisanje gamsa, ki nabira vodo v gubah protina, krpa za gamse poskrbi, da se vsa voda izsuši, kar olajša čiščenje.

Izogibajte se odvečnemu detergentu: če uporabite odvečni detergent, so lahko ploščice videti motne zaradi ostankov mila. Za odstranitev filma uporabite blago kislino ali univerzalno čistilo.

Čim pogosteje menjajte vodo: Ko tla s ploščicami očistite z umazano vodo, bodo tla ostala motna in umazana.

Po čiščenju posušite tla: Da bi preprečili madeže vode na očiščenih ploščicah, jih posušite s čisto krpo. Za lažji postopek lahko drsite s krpo po tleh z nogami.

Najboljša rešitev za čiščenje talnih ploščic – robotski sesalnik Dreame

Čiščenje keramičnih tal je lahko zahtevno, saj lahko zahteva več časa. Še bolj utrujajoče je zagotavljanje, da je fugirna masa čista. Pogosto vprašanje, ki si ga zastavi večina ljudi, je: Katera je najboljša rešitev za čiščenje tal iz keramičnih ploščic? Če želite dokončati svoj postopek čiščenja, razmislite o uporabi robotskega sesalnika Dreame F9, najboljše rešitve za čiščenje talnih ploščic.

Novi robot Dreame je opremljen z valjčno krtačo iz mikrovlaken debeline 0,1 mm in stransko krtačo z visoko hitrostjo 190 vrt./min. Valjčna krtača iz mikrovlaken poskrbi za vse vrste umazanije in umazanije. In stranska krtača pokrije vse vogale za temeljito čiščenje.

Dreame F9 Robot Vacuum je opremljen z japonskim brezkrtačnim motorjem Nidec z močnim sesanjem 2.500 Pa, ki lahko pomaga znebiti se vseh vrst alergenov in umazanije, vključno z zrni kave, žitaricami, lasmi, in celo privijačiti tla, preproge in drugo. površine. Čistejša rešitev ima tudi življenjsko dobo baterije 150 minut. S temi močnimi lastnostmi je Dreame F9 najboljši stroj za čiščenje talnih ploščic za stanovanjske talne obloge.