Ne tako dolgo nazaj ko so izumili robotske sesalnike je vse skupaj zvenelo kot šala. Kako se lahko preprosto zbudim in robot očisti mojo hišo z nekaj preprostimi navodili? Mnogi ljudje so si postavljali taka vprašanja, medtem ko so nekateri navajali nezmožnosti robotskega sesalnika. Danes je veliko ljudi kupilo robotske sesalnike in se ponaša s poenostavljenim delom, ki ga opravlja kombinirana strojna in programska oprema. Zdaj postavljajo vprašanja, kot je, kako dolgo trajajo robotski sesalniki? In kako očistite robotski sesalnik?

Eden priljubljenih robotskih sesalnikov je sesalnik Dreame F9, ki se ponaša z odličnimi zmogljivostmi, kot so dolga življenjska doba baterije, delovni čas in druge funkcije. Po nakupu robotskih sesalnikov je izziv, ki prihaja, upravljanje robotskega sesalnika. Ker so robotski sesalniki najnovejši izum, marsikdo ni vajen njihovega vzdrževanja. Kot tako se postavlja vprašanje, “Kako skrbite za robotski sesalnik?”

Nasveti za vzdrževanje robotskega sesalnika

Kolesa

Po določenem času uporabe lahko kdo ugotovi, da kolesa njihovega robotskega sesalnika škripajo in lahko celo izpadejo. Na udaru so predvsem sprednja kolesa. Če se soočite s takšnimi težavami, morate trdno potegniti kolesce, da ga odstranite iz robota. Na tej točki naj vrtite kolo z rokami in poglejte frekvenco vrtenja. Če je vrtenje nenavadno in omejeno, je čas, da očistite smeti okoli kolesa.

Prav tako je treba potisniti os, da se popolnoma loči od kolesa. To se naredi za čiščenje morebitnih ostankov okoli osi. Nazadnje je treba obrisati kolo, ga pritrditi nazaj na os in ponovno namestiti nazaj na robotski sesalnik. Če se kdo sooči s kakršnim koli izzivom pri pritrditvi kolesa nazaj na ohišje, se obrnite na službo za pomoč strankam. V primeru takšne težave morate biti pripravljeni z robotskim sesalnikom, serijsko številko in garancijskimi zahtevki.

Glavna krtača

Robotski sesalnik Dreame F9 ima eno glavno krtačo, ki potegne vso umazanijo, lase in ostanke v posodo za prah. Podobno kot se stvari pritrdiji na kolesa in omejujejo njihovo gibanje, se lahko tudi glavna krtača zaplete z ostanki, predvsem lasmi. Krtačo morate očistiti čimprej in odstraniti vse, kar se je zapletlo v njo. Vendar pa pazite, da ne prerežete ščetin, ki pomagajo pri čiščenju.

Po celem mesecu čiščenja je treba krtačo odstraniti iz sesalnika. Učinkuje že ročno umivanju s toplo vodo in blagim detergentom. Nato pustite, da se temeljito posuši, preden ga krtačov robotski sesalnik. Druga možnost je, da krtačo zamenjate z novo. Vendar pa je potrebno vedeti, kako namestiti novo krtačo. Na srečo robotski sesalnik Dreame F9 ponuja krtače za hitro sprostitev in blazinice za brisanje za enkratno uporabo, zaradi česar je vzdrževanje enostavno.

Stranske krtače

Pomembno je vedeti, da so stranske krtače majhne. Vendar pa delujejo kot pomočniki glavne krtače, saj izvlečejo smeti, ki jih glavna krtača ne doseže. Hkrati potrebujejo ustrezno nego, da lahko še naprej dobro delujejo.

Po določenem času uporabe robotskega sesalnika lahko opazite, da so stranske krtače zapletene in zvite. Vendar pa je v robotskem sesalniku Dreame F9 takšno težavo precej enostavno rešiti. Stranske krtače morate samo poravnati nazaj. To lahko dosežete tako, da ščetine za nekaj minut segrejete s sušilnikom. Ko so stranske krtače segrete, se bodo postavile na svoje mesto. Vendar jih je treba držati v pravilnem položaju, dokler se ne ohladijo.

Senzorji

Če je nekdo kupil robotski senzor Dreame F9, mu ni treba skrbeti za vzdrževanje senzorja, saj je zelo enostavno. Senzorje morate samo obrisati z melaminsko peno, ki je rahlo navlažena. Uporabite lahko na primer čarobno radirko, da zagotovite, da so senzorji bleščeče čisti. Pri čiščenju senzorjev je treba obrisati notranje in zunanje vhode ali senzorje. To lahko naredite s čarobno radirko. Če kdo ne ve, kje so senzorji, je nujno, da prebere priročnik. To olajša postopek čiščenja in poskrbi, da lahko trajajo dolgo.

Senzorji delujejo tako, da odbijajo svetlobo. Kot take jih je treba občasno očistiti, da bi povečali njihovo učinkovitost. Če ostanki prekrijejo senzor, bo le-ta morda težko odbil svetlobo, kar bo zmanjšalo učinkovitost. Pomembno je upoštevati, da ne smete uporabljati belil ali detergentov, saj lahko poškodujejo leče senzorjev.

Ker ima Dreame F9 senzorje predvsem spredaj in zadaj, je vzdrževanje zelo pomembno. Če se vam robotski sesalnik zatakne pod pohištvo, ga ne smete kar izvleči. To lahko povzroči poškodbe senzorja. Kot takega ga je treba odstraniti tako, da dvignete pohištvo in ga usmerite, da se vrne na začrtano pot.

Filter in posoda za smeti

Čiščenje posod in filtrov je še en pomemben vidik vzdrževanja robotskega sesalnika. To je praksa, ki se je moramo redno zvesto držati. Posode ne smejo biti na gosto nabasane ali napolnjene. To je zato, ker niso tako veliki; zato jih je pomembno pogosto spremljati in prazniti. Če je možno, je treba preveriti posode vsakič, ko se izvaja čiščenje.

Kako pogosto morate izprazniti robotski sesalnik? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko ljudi, ki so pravkar kupili robotski sesalnik Dreame F9. Vaš robotski sesalnik morate redno prazniti, da se izognete kopičenju umazanije.

Filtri morajo biti tudi čisti. Če jih vzdržujete čiste, lažje izvajajo postopek čiščenja. V nasprotnem primeru težje sesajo umazanijo in prah. Poleg tega neočiščeni filtri robotskemu sesalniku preprečujejo učinkovito zbiranje smeti.

Pri robotskem čistilniku Dreame F9 lahko za čiščenje filtrov uporabite krtačo za prah. Druge alternative vključujejo sušilnike za lase in stisnjen zrak.

Baterija

Pri vzdrževanju naprave Dreame F9 morate biti zelo pozorni na baterije. Čeprav ima robotski sesalnik 5200 mAh, je vzdrževanje baterije ključnega pomena za zagotovitev, da se robotski sesalnik ne preobremeni. Vzdrževanje baterij pomaga zmanjšati stroške, saj so baterije lahko precej drage.

Če nekdo ne ve, kako lahko vzdržujejo baterije, naj preberejo priročnik za boljše vzdrževanje. Priročnik jih bo vodil, kako pogosto lahko polni baterije.

Vdelana in programska oprema

Zaradi pogostih posodobitev programske opreme mora nekdo ostati v stiku z njihovimi proizvajalci. Ker se tehnologija iz dneva v dan izboljšuje, je nujno, da ostanete v stiku v primeru kakršne koli posodobitve.

Robotski sesalnik Dreame F9 ima algoritme gibanja, ki jih je treba pogosto posodabljati. Poleg programske opreme je treba posodobiti tudi vdelano programsko opremo. To je mogoče doseči s kablom, povezanim z računalnikom. Če kdo nima izkušenj s celotno zgodbo posodabljanja, bi bilo bolje, da pokliče strokovnjaka iz Dreame F9.

Drugi nasveti

Odstranjevanje dlak

Odstranjevanje dlak na robotu Dreame F9 je bistven nasvet pri vzdrževanju. To je zato, ker dlake in drugi ostanki povzročajo okvaro robota. Lasje blokirajo kolesa in ovirajo gibanje robota. Poleg tega se dlake prilepijo tudi na krtače, kar jim oteži čiščenje tal. Zato je odstranjevanje dlak s krtač in koles ključnega pomena.

Počistite tla

Ker robotski sesalnik Dream F9 ni namenjen za katera koli tla, je pametno tla očistiti, preden vključite sesalnik. To pa zato, ker je z nekaterimi tlemi težko ravnati, nekateri domovi pa imajo lahko dodatne ostanke in umazanijo, ki lahko takoj ovirajo delovanje tega robota. V takem primeru je ključnega pomena, da najprej očistite ostanke s tal, da lahko robot opravi še zadnje posege. Poleg tega robot ni namenjen za zahtevno čiščenje, temveč za moderna tla, ki se pogosto čistijo.

Povzetek

Robotski sesalnik Dreame F9 je sanjski čistilni pripomoček za mnoge lastnike domov. Večina nasvetov, opisanih zgoraj, vam bo prišla prav pri vzdrževanju tega robotskega sesalnika in za njegovo dolgo življensko dobo. Za boljše delovanje bi morali ljudje upoštevati predpisane smernice.

Robotski sesalnik Dreame F9 je izdelan z najnovejšo tehnologijo in se priporoča za večino sodobnih domov. Robot ima večjo čistilno zmogljivost s preprostimi vzdrževalnimi praksami.