Sesalnik je eden najboljših izumov, ki so jih kdaj naredili za več lastnikov stanovanj. Čeprav je počistiti nered, ki je ostal na tleh, težko opravilo, je sesanje enostavno in prilagodljivo. Torej, kako pogosto morate sesati ta tla? Imamo vse, kar morate vedeti o rednem sesanju in čiščenju tal.

Prednosti sesanja

Naj bo vaš dom čist

Prednosti sesanja so številne. To je eden najučinkovitejših načinov za hitro čiščenje doma. Ne glede na vrsto talne obloge v vašem domu se bo na njej nabrala umazanija in prah. Čiste domove ohranjamo s pogostim sesanjem. Sesanje pobere umazanijo in prah na kateri koli podlagi. Najnovejši modeli sesalnikov napadajo celo težke ostanke v utorih lesenih tal. Sesalniki omogočajo hitro in enostavno čiščenje najbolj umazanih delov vašega doma. So prenosni in veliko lažji za uporabo kot v preteklosti. Preprosto povlečete po območju in vsi drobni delci prahu in umazanije izginejo v nekaj sekundah.

Izboljšajte svoje zdravje

Morda bo marsikoga presenetljivo, a sesanje lahko izboljša vaše zdravje. Ko sesate, poskrbite za vse v svojem domu. V zraku vašega doma lebdijo drobni mikrobi in klice. Če se drobne pršice, plesen in bakterije v vašem domu razrastejo, lahko povzročijo bolezni in alergije. Če se znebite prahu, lahko pomagate tistim, ki imajo težave z dihanjem. Če si niste želeli vzeti časa za sesanje, se lahko vsak dan spustite na roke in kolena, da razkužite tla z milom in vodo. To se večini ljudi ne zdi tako enostavno.

Izboljšajte kakovost zraka

Dober sesalnik običajno vključuje zračne filtre, ki med čiščenjem izboljšajo kakovost zraka. S hitrim sesanjem hitro osvežite vaš dom. Sesalnik, opremljen s HEPA filtrom, lahko pomaga izboljšati kakovost zraka v zaprtih prostorih.

Kolikokrat na teden naj sesamo?

Nekateri se sprašujejo, ali je tedensko sesanje dovolj za njihov dom. Obstajajo različni dejavniki, ki vplivajo na to, kolikokrat boste sesali. Če imate hišne ljubljenčke, boste v enem dnevu opazili več umazanije. Prav tako če imate otroke. To je odvisno tudi od vrste talne obloge v vašem domu, ter ali je to prostor z veliko ali malo prometa.

Tla iz trdega lesa – sesanje tedensko

Lesena tla je treba vsak teden posesati. Če boste lesena tla sesali vsak dan, boste na deski naredili veliko škode. Zato je pomembno, da sesate vsak teden, da ohranite lesena tla nepoškodovana in vseeno čista.

Tla iz keramičnih ploščic – sesanje vsak dan

Večina talnih ploščic je trdih in ravnih s tesnilno maso, vendar se umazanija še vedno lahko ujame v utore. Vsakodnevno sesanje ploščic lahko poskrbi, da bodo videti svetle kot nove.

Preproga – posesajte dvakrat na teden

Prah, pršice in alergeni radi živijo v vaši preprogi. Prav tako je težko videti odmrle kožne celice in kose las, ki izpadajo globoko v preprogo, vendar se kopičijo. Sesanje preprog ni tako enostavno kot sesanje drugih tal. Zahteva veliko časa in truda. Sesanje preproge dvakrat na teden je dovolj, da bo preproga čista.

Sesajte vsak dan, če imate hišne ljubljenčke

Če imate hišne ljubljenčke, je na njihovem kožuhu na tisoče alergenov. Mnoge pasme odvržejo veliko dlake po vaših tleh. Pomembno je, da sesamo vsak dan, da očistimo njihov prah in dlake.

Vsak dan posesajte prostore z veliko prometa

Območja z velikim prometom v vašem domu je treba vsak dan posesati. To so območja, kjer se pogosto sprehajate, posedate in se družite. Ko stopite v svoj dom, takoj vnesete umazanijo od zunaj. Pomembno je, da takšna območja čistite vsak dan.

Vsestranski akumulatorski sesalnik

Ročni sesalnik Dreame V11 je zmogljiv sesalnik, ki ohranja čisti vse vrste tal z desetimi različnimi metodami čiščenja. Z 90-minutnim časom delovanja lahko očistite celotno hišo brez skrbi, da bi se baterija izpraznila. Petstopenjski filtrirni sistem izpušča le svež zrak in lahko filtrira delce, majhne kot 0,3 mikrona. Ta sesalnik ima visokotehnološko LED osvetlitev. Dreame V11 lahko zadovolji potrebe po različnih frekvencah sesanja, saj je funkcionalnost sesalnika velika. Njegovo močno sesanje bo očistilo preproge, utore v tleh in reže v lesu.

Sesanje mora biti hiter in enostaven postopek. Če boste upoštevali te smernice, bo vaš dom lep in brez mikrobov. Prijeten sesalnik z vrhunsko tehnologijo današnjega časa bo pripomogel k hitremu čiščenju, tako da boste lahko nadaljevali s svojim življenjem, ne da bi skrbeli za umazanijo.